Opprett klasse. Alle brukere tilknyttet samme skole har tilgang til det samme dashbordet.

Første gang noen ved din skole logger inn vil dashbordet være tomt. Klikk opprett klasse, legg inn klassetrinn og kjennetegn, klikk opprett.

Det er mulig å legge inn så mange klasser som du ønsker.  Velg så den klassen du ønsker å jobbe med for å komme til planleggeren.Planleggeren hjelper deg å planlegge undervisningen. Her finner du også lærerveiledning. 

Etter å ha opprettet en eller flere klasser, velg den klassen du ønsker å jobbe med. Første gang du kommer inn ligger det et ferdig forslag til årsplan, med temakort fordelt på de ulike ukene. Det er som regel lagt opp til et tema per uke. Noen ganger kan et tema strekke seg over flere uker; for eksempel i forbindelse med Stortingsvalget 2017.

Tanken bak planleggeren er at den skal kompensere for mangel av den kapittelstrukturen du finner i en lærebok og gjøre det enkelt å få oversikt og planlegge skoleåret. Samtidig åpner en digital løsning som denne for mye fleksibilitet. Du kan nemlig selv slette tema og søke opp andre tema i menyen til høyre. Når du har funnet et tema du ønsker å bruke kan du enkelt dra og slippe temaet i den uken du ønsker. 

Ønsker du å fjerne et tema bruker du slette knappen på temakortet, alternativt kan du dra det tilbake til menyen til høyre.

Her er det godt mulig å prøve seg frem for å finne tema som passer. Du kan enkelt tilbakestille  til vårt standardforslag til årsplan ved å trykke den rosa knappen nede til venstre på skjermen "TILBAKESTILL". 


TEMAKORT

Hvert temakort inneholder følgende informasjon, se eksempel til høyre:

  • Tittel undertema: "Dette er Norge".
  • Navn på hovedtema: Demokrati og medborgerskap
  • Kort intro til temaet.
  • Lenke med informasjon til elevene.
  • Lenke til lærerveiledning i pdf versjon. 
  • Slette knapp, brukes dersom man ønsker å legge inn et annet tema denne uken.
  • En knapp for å markere at dette temaheftet er man ferdig med.  

 


Hold deg oppdatert, følg oss på Facebook eller meld deg på vårt nyhetsbrev!

For å holde seg oppdatert opfordrer vi alle til å følge oss på Facebook (Munin.buzz og Munin Samfunnsfag) og melde seg på vårt nyhetsbrev. Dersom du har registrert deg for gratis-tilgang til Munin Samfunnsfag, er du allerede påmeldt nyhetsbrevet.