Munin julekalender

Det nærmer seg jul, og Munin Education har laget en julekalender. 

Oppgavene er knyttet til artikler på Munin.buzz, og er for å øve søkeferdigheter, orientere seg i tekstmengder og arbeide med problemløsning. Oppgavene passer for elever på mellom- og ungdomstrinn. Munin.buzz er en gratis ukeavis, hvor NTB publiserer aktualiteter tilpasset skolen. Alle kan delta, selv om de ikke har lisens på Munin Samfunnsfag. 

Det er en oppgave for hver skoledag fra 1. til 20. desember, og hver dag framkommer et ord som skal inn i et kryssord. Presentasjonen til høyre kan sees i fullskjerm ved å trykke symbolet med to piler i nedre høyre hjørne. Når alle oppgavene er løst vil det framkomme et løsningsord i kryssordet, og det er dette som skal sendes inn ved hjelp av skjemaet du finner på denne nettsiden.

Det er selvfølgelig en liten premie å hente utover de ferdigheter man oppøver seg. Vi trekker ut et par heldige klasser som får tilsendt brettspillet Escape, og i tillegg får alle elevene i disse klassene en nøkkelring med skjermrenser og touchpenn (pekepenn). 

Vi har lagt ut alle oppgavene, så du som lærer kan styre om du vil ta en oppgave hver dag eller om dere vil jobbe med flere oppgaver om gangen. 

Om brettspillet Escape: Dere er eventyrere, fanget i et forhekset tempel. Om nøyaktig 10 minutter raser tempelet sammen, og utgangen er blokkert av magiske krystaller. Så sett i gang, det er ingen tid å miste! Mens tiden teller ned skal spillerne komme seg ut av det forbannede tempelet. Klarer du å takle utfordringene som dukker opp underveis, eller ender du dine dager i evig mørke?

 

julekalender.png